10/5/09

Περί blog...

Όπως είναι φανερό από τον τίτλο του ιστολόγιου, το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει σε αυτό το ιστολόγιο για τις επόμενες βδομάδες είναι το ζήτημα της θανατικής ποινής. Η θανατική ποινή είναι ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο θέμα. Παρά την ύπαρξη οργανώσεων προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η θανατική ποινή εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε σε αυτό το ιστολόγιο είναι τα επιχειρήματα υπερ και τα επιχειρήματα κατά της εφαρμογής της θανατικής ποινής, τόσο μέσα από απόψεις, όσο και μέσα από άρθρα, και σχετικές ίσως ταινίες.

Ευελπιστώ ότι στο τέλος θα έχω σχηματίσει μια πιο διαμορφωμένη (και λιγότερο συναισθηματική θα έλεγα) άποψη γύρω από την ιδέα της θανατικής ποινής. Αμφιβάλλω κατά πόσο μπορεί κάποιος να παραμείνει σταθερός στις απόψεις του όταν εμπλέκεται άμεσα σε μια τέτοια υπόθεση, αλλά παρ'όλα αυτά, είναι ενδιαφέρον να μελετήσουμε όλες τις πλευρές αυτού του θέματος όσο πιο αναλυτικά, και αντικειμενικά γίνεται.

Τέλος, πρέπει να σας ενημερώσω ότι το ιστολόγιο αυτό κατασκευάστηκε στα πλαίσια μιας εργασίας, οπότε η συμμετοχή των αναγνωστών είναι αναγκαία και επιθυμητή για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Καλή αρχή...και καλή ανάγνωση!

Online χρήστες